Kennisbank


Thema's

Lees per regime de relevante thema's in het huurrecht.

9 Artikels

Huur

Het algemeen huurrecht zijn de basisregels. Deze gelden indien er niet aan andere regimes is voldaan en als aanvulling hierop.

12 Artikels

Woninghuur

Lees hier de specifieke regels aangaande de huur die tot de hoofdverblijfplaats van de huurder dient.

8 Artikels

Handelshuur

De regels van de handelshuur zijn van toepassing bij huur met het oog op het uitoefenen van een (klein)handel.

7 Artikels

Pacht

De huur van een onroerend goed dat hoofdzakelijk voor landbouw wordt aangewend valt onder de pachtwetgeving.

Geschillen

Tussen de huurder en verhuurder kan steeds een geschil ontstaan. In dat geval kan de verhuurder zijn huurder niet zomaar uit het pand zetten en dringt een minnelijk akkoord of een gerechtelijke procedure zich op.

Wetgeving & Rechtspraak

Lees hier de relevante wetgeving en rechtspraak aangaande het huurrecht.

8 Artikels

Codex

Onze codex bevat alle wetten, koninklijke besluiten en decreten aangaande het huurrecht. Hier kan je terecht voor het opzoeken van specifieke wetgeving. De Codex is steeds up-to-date met de laatste wetswijzigingen.

Rechtspraak

Rechtspraak is een gezaghebbende bron. Vind hier relevante vonnissen en arresten betreffende de verschillende aspecten van het huurrecht.

Opiniestukken

Lees hier de laatste opiniestukken van onze advocaten.

7 Artikels

Opinie

Huurrecht is een dynamisch gegeven. Omwille van een veranderende realiteit wordt deze rechtstak steeds met nieuwe problemen geconfronteerd. Lees hier de laatste opiniestukken van onze advocaten.

Een kennisbank voor huurders en verhuurders

De kennisbank bevat een enorme hoeveelheid aan nuttige informatie aangaande de specifieke rechten van de huurder en verhuurder. Ze is onderverdeeld in thema’s, wetgeving, rechtspraak en opiniestukken. De inhoudstabel vormt daarbij een handige leidraad.

Alle teksten worden geschreven en beheerd door advocaten die gespecialiseerd zijn in het huurrecht. De informatie focust zich op vaak voorkomende huurproblemen en is bovendien steeds up-to-date met de recente ontwikkelingen in het huurrecht.

Heb je juridische vragen of ben je op zoek naar een advocaat huurrecht aarzel dan niet om ons te contacteren.